Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 19:18 - Изцяло на Цар Борис и на българската дипломация
Автор: hranislav Категория: История   
Прочетен: 1112 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Даниела Горчева
14 май 2021 г.


image
Да се сравняват демократични държави с тоталитарни и да се твърди, че Съветският съюз е ОК, понеже се бил бил с Германия на Хитлер (след като Сталин заедно с Хитлер първо подпали тази война), е чудовищно невежество и простотия. Както и обратното - да мислите че Германия по времето на Хитлер е ОК, понеже се била била със Съветския съюз.

След като първо тия двамата бандити се разбраха за разпарчетосването на Европа, сетне подпалиха войната със завладяването и подялбата на Полша и накрая се сбиха за "сфери на интереси".

Третият Райх е тоталитарна държава.

ТОТАЛИТАРНАТА държава е качествено ново явление, създадено за първи път от болшевиките и усъвършенствано от Сталин дотам, че още преди войната този тип избива безнаказано 10 милиона души.

Това е държава, упражняваща тотален контрол и проникнала в най-интимните сфери на човека, направила от най-близките му доносници.

Държава, която се занимава не само с политическата опозиция, но дори с това какво да рисува художникът, каква музика да пише композиторът и каква литература да създава писателят.

В тоталитарната държава класите не са премахнати, заменени са с висша и средна партийна номенклатура.

Факт е, че Германия на Хитлер не беше чак в такава степен тоталитарна държава, в каквато беше СССР по една много проста причина - на Хитлер не му стигна времето. Иначе той копираше всичко от СССР - геноцида, масовите убийства, концлагерите, само ги правеше още по-организирано.

Що се отнася до Южна Добруджа, омръзна ми да слушам глупави приказки, че Хитлер я е бил подарил на България.

България месеци наред настоява пред Германия да окаже натиск над Румъния да си получи обратно Добруджа . Хитлер притиска Румъния да се откаже от Бесарабия в полза на СССР, защото така са се разбрали със Сталин, но разбира се,отказва на справедливите искания на България.

Добре, ама пък и Цар Борис не е вчерашен и не пристава на Германия като останалите (Румъния, Унгария, Словакия), подложени на страховит натиск сателити и цели 3 пъти отхвърля предложението да се присъедини към Тристранния пакт.

И чак тогава Хитлер притиска Румъния, която ВЕЧЕ му е в ръцете. Но Цар Борис не приема това като подарък на Хитлер, както прави адмирал Хорти. И след войната Унгария бе принудена да върне на Румъния ОБРАТНО тези области, населени с унгарци, а България запази Южна Добруджа.

Защо?

Защото Цар Борис нареди на българските дипломати да проведат преговори с румънските, за да сключат Крайовския мирен договор и след това се обърна за одобрение на този договор към всички велики сили, вкл. Великобритания и Съветския съюз. Това беше през есента на 1940, когато всички искаха да спечелят България на своя страна. И всички одобриха Крайовската спогодба. Ето защо след края на ВСВ България не загуби Южна Добруджа и заслугата за това е изцяло на Цар Борис и на българската дипломация и на никого другиго! За Южна Добруджа съм писала по-подробно в статията си "Цар Борис - държавникът, който върна на България Южна Добруджа".

За Южна Добруджа съм писала по-подробно в статията си "Цар Борис - държавникът, който върна на България Южна Добруджа".
https://www.mediapool.bg/tsar-boris-treti---darzhavnikat-koito-varna-na-bulgaria-yuzhna-dobrudzha-news216212.html .


Източник: Фейсбук.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642098
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031