Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 10:53 - ЗА ТРАГЕДИЯТА В АСПАРУХОВО НЕ СМЕ ВИНОВНИ ВСИЧКИ НИЕ
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 1971 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 23.06.2014 14:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

                 Трагедия безспорно има, защото има мъртви и останали бездомни, но за това не сме виновни всички ние. С това обобщение, че за всичко сме виновни всички ние, следва да се борави по-внимателно. Всички ние сме виновни за нещо, но не и точно за тази трагедия. Тя се случи в Аспарухово. За нея са виновни конкретни хора – граждани и служебни лица ТАМ. За нея са виновни ония граждани, които са хвърляли боклуците си на вероятно НЕЗАКОННОТО сметище ТАМ. Те не могат вече да бъдат установени, но е трябвало да бъдат установени и санкционирани от съответните служебни лица, защото във всяка община има отдели по опазване на околната среда със съответните ДЪРЖАВНИ служители. Защото те са блюстителите на законността ТАМ и за това получават заплати от държавния бюджет. Значи са виновни ТЕ. За нея са виновни ония граждани, които са секли НЕЗАКОННО дърветата в гората ТАМ, които също вече не могат да бъдат установени, но могат да бъдат установени съответните служебни лица, които е трябвало да упражняват контрол и да наложат санкции и които също получават заплати за това. За нея са виновни ония служебни лица, които са дали НЕЗАКОННО разрешение за строеж на жилищни сгради в дерето и самите собственици, които може би по стар нашенски обичай с привкус на ориент са им дали рушвет, за да го получат. А ако разрешенията не са незаконни и тези терени са определени за строеж в градоустройствения план на квартала, значи са отговорни ония служебни лица ТАМ, които са го одобрили. За трагедията са виновни ония служебни лица, които е следвало да установят свлачището и да предприемат необходимите действия за укрепването му и обезопасяването на квартала при евентуални събития, какъвто беше проливният дъжд.
                  И, не!, аз не оцветявам вината. Безхаберието там се е трупало десетилетия - боя върху боя. През царуването на много цветове и нюанси. За да се получи най-после калният му цвят.

 

 

                  За трагедията в Аспарухово има виновни и те трябва да бъдат намерени от съответните служебни лица, да бъдат посочени и да си понесат отговорността. Вината най-после трябва да се конкретизира, персонализира и санкционира. Защото още от предишни времена би трябвало да сме научили, че колективната отговорност е колективна безотговорност. И защото ако това не се направи всички ония служебни лица по цялата територия на България, от чиито служебни задължения зависи да се предприемат превантивни мерки, за да се предотвратят подобни трагедии, ще продължат да получават държавни заплати и да дремят по бюрата си с някакви оправдания.  Направете го, за да окачите обеца на ушите им. За тази трагедия нямам вина нито аз нито онези млади и не толкова млади хора с добри сърца, които се втурнаха да помагат както могат. Ако аз изхвърля боклука си не където трябва, или не съм си изпълнила служебните задължения както го изисква длъжностната ми характеристика, може би бих била виновна за нещо, но аз не искам никой да смята, че имам вина за мъртвите и бездомни хора в Аспарухово. Което не значи, че не съчувствам на тези хора. Но само на ония, които сами не са извършили закононарушения поради глупост или безхаберие.

   

                 Поклон пред паметта на безсмислено погубените. И в името на тяхната памет накажете виновните, за да не се случва това повече никъде в България! Защото със сигурност потенциално опасни места има и другаде.

 

 





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. makont - Така им е най-лесно,
25.06.2014 16:29
за всичко сме виновни ние и... отговорността се размива. Май трябва да разчитаме само на Божията справедливост. Поздрави!
цитирай
2. bumerang - ...
27.06.2014 13:01
Когато става въпрос за човешка справедливост - ние сме шампиони по чакане. А Божията справедливост идва май когато сме малко умрели. Някой мислят, че и Аспарухово е Божия справедливост. Ама с помощта на човеци. А за тях трябва първо човешка справедливост тук и сега. За справеливостта на оня свят ще се погрижи Той. Иначе ще има още погубени хора. Защо? Кому е нужно? На Господ ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 316293
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031