Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2013 21:44 - ДЪЛГО ЧАКАНИТЕ ИЗБОРИ
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
2



                На 12-ти т.м. ще се играе един от най-значимите и жизненоважни политически театри в обществения ни живот – парламентарни избори. На сцената ще излязат два основни субекта: суверенът и желаещите да бъдат негови слуги т.е. ИЗБИРАЩИ и ИЗБИРАНИ.

               Това е един от няколкото дни, когато суверенът т.е. ИЗБИРАЩИТЕ имат право да вземат политическо решение – кои да изберат за свои слуги. Не за да им предоставят привилегии, а за да им възложат отговорна работа – да управляват държавата така, че да няма живи факли в нея. Задача изключителна трудна, което прави съмнителна амбицията на големия брой желаещи да я решат. След този изборен ден избирателите стават отново консуматори на резултатите от своето решение т.е. ядат попарата, която са им надробили, или пицата, която са им изпекли, или просто духат супата. По-точно: на този ден избиращите ТРЯБВА да изберат ония, които да осъществят онова, което те ИСКАТ. (Ама онова, което иска избиращият суверен, не онова, което искат избраните слуги). А ТРЯБВА, защото такава е системата на управление в БГ, която е парламентарна република и парламентът е избираем. Пък избиращите винаги и навсякъде, където има такива, ИСКАТ от избраните едно и също – с наличните средства и „мат’риал” да организират така държавното управление, че да се повиши качеството им на живот в сферите, които са функции на държавата чрез инструментите, които законите предоставят. Избиращите по закон НЕ МОГАТ да направят това сами – не могат да си организират сами здравеопазването, образованието, социалните придобивки, правораздаването, външнополитическите отношения, административните услуги и т.н. (изключая случаите на ония, които разполагат с предостатъчно  финикийски знаци, за да могат сами да си ги организират).  Затова на този ден ТРЯБВА да бъдат избрани ония, които МОГАТ да направят онова, което ИСКАТ избиращите.

               ИЗБИРАНИТЕ от листите пък вече са направили заявка, че ИСКАТ точно те да осъществят онова, което ИСКАТ избиращите, заявили са, че те ИСКАТ да бъдат слуги на суверена през следващите 4 години. Следователно те би трябвало да изложат на тезгяха своята „стока” – програма, с която да убедят избиращите, че МОГАТ да го направят.

               Аз, като избиращ субект, не бях убедена от никоя от предложилите се за избиране 45 политически партии, че МОГАТ да направят онова, което ИСКАМ от тях. Защото някои от тях вече се опитваха да го направят и ни докараха до хала, на който сме, другите не казаха (или не бяха убедителни) КАК ще го направят.

               А само ТРЯБВА и ИСКАМ не са достатъчни, господа. Най-важно е вашето МОГА.               



Тагове:   политика,   избори,   суверен,   слуги,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 316266
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031