Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 10:52 - КОЙ СПЕЧЕЛИ ДОСЕГА?
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 2096 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 20.02.2013 11:32


Бойко подава оставка. Цените на тока остават. Протестиращите пък също остават - със същите сметки. Кой спечели днес? А кой ще спечели от тук нататък? Дали ще бъде народа?




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Печелят олигарсите
20.02.2013 11:10
и енергийната мафия.
Всъщност протестиращите са силно разединени и объркани, досега чух поне десет мнения за протестите, и нито едно единно, окрупнено с ясва цел.
Театърът продължава.
цитирай
2. bumerang - абсолютно.
20.02.2013 11:26
Всички протестиращи всъщност имат една цел - по-високи доходи. Но нямат еднакво виждане как ще се стигне до там. Докарахме я до безизходица, поради това, че бяхме пасивни, докато опря ножа до кокала. Това е резултат от дългия сън. Народа трябва да разбере, че протести трябва да има след всеки грандиозен политически гаф, защото той рано или късно ще се отрази на живота му. Не го ли разбере - България изчезва. Всъщност даже не знам дали процеса вече може да бъде спрян.
цитирай
3. nicodima - Печели руската и посредническата българска енергийна мафия!
20.02.2013 11:43
Печели олигархията, печели ТИМ / напук на онези 30 000 мои съграждани /...
Оставката на ББ ме изненада определено, не беше издържана в символиката на мъжкарското му излъчване! Мислех, че с цената на много оплювания и лични жертви в името на България, ще удържи ситуацията до изборите.
Но явно името на България нищо не значи, а крясъците на онези зомбирани 100 000, които не знаят всъщност какво искат!
цитирай
4. bumerang - Те знаят какво искат - по-високи доходи т.е. по-добър живот.
20.02.2013 11:56
Не вярвам някой да се лъже, че всички хора от протестите - с различен умствен капацитет, обединени единствено от бедността, ще имат еднакво виждане за излизане от ситуацията. Защото мисленето ни е партийно. Такава е политическата ни култура. Едните мислят, че за положението са виновни Б.Б. и сие, а другите - Сергей и сие, Костов и сие. Ситуацията е безизходна, безконтролна, май че и безнадеждна. Ходът на нещата, ще се решава хаотично. И - ще стане каквото Бог е решил за съдбата на България.

„Това което ме учудва в историята, е търпението с което мъже и жени носят излишни товари, наложени от правителствата им.” – У. Бора

Търпелив народ сме, носим.
цитирай
5. cefules - Не знам. Наистина положението е вън ...
20.02.2013 13:57
Не знам. Наистина положението е вън от контрол вече седмици. Трудно е да се прогнозира.

И едни лични благодарности, че ме накара да се замисля в една такава насока, че да извадя едни дълбоко натегнали ме мисли във връзка с психологията на недоволството. Поне моето недоволство, с което се идентифицирам с всеобщото.
цитирай
6. nicodima - bumerang - Те знаят какво искат - по-високи доходи т.е. по-добър живот
21.02.2013 15:04
Очевидно! И аз съм така! Но аз тези високи доходи ги имам и в България, имам високото си образование, което ми е струвало доста / и като пари, и като време /, имам признанието на гилдията си и ако съм била недоволна, то е от виждането за явната кражба, на която сме подложени всички. И да имам пари да плащам, защо да плащам за нещо, повече от себестойността му?
Та - философията, на която винаги съм се подчинявала, е: ако искаш да получиш, трябва да дадеш! От себе си! Само с търпение не става, трябва и със самоусъвършенстване! Всеки един трябва да започне от себе си!
Иначе става страшно - вече се чу лозунг - "Власт на народа!"
Е, след Девети септември 50 години имахме власт на народа и аз не я искам!
Стига с лозунги от коминтерновски тип, всичко това вече е преживяно, но насъскания лумпен няма как да го знае!
Протестите се изродиха в безмозъчно ходене из улиците и скандиране на лозунги от този тип. Сега вече може да чакаме подобието на чичко Сталин!
цитирай
7. bumerang - nicodima,
22.02.2013 10:07
дано да съм правилно разбрана. "Мат'риала" е такъв, какъвто е.За съжаление.Защо е такъв е друга тема.Този мат'риал е бил друг преди 70 години.Към момента той е даденост. Много от протестиращаите даже не разбират функциите на държавата. Те искат!Някои от тях знаят и разбират, че "който не работи няма да яде". Някои могат и искат да работят - явно не са достатъчно. Много от тях са с високо образование и уважавани. Но вината за статуквото не е само на тези лумпени, такива има във всички държави. Въпроса е кой и как да направи така, че те да са по-малко. Защото, оставени без възможността да работят, по-голяма част от хората се лумпенизират. Освен това имаме едно наследство на отношение към държавата от ония времена, когато държавата беше завзела функциите на предприемач и работодател. И по този начин ликвидира предприемаческия дух. Освен това прехода завари хората без капитали за предприемачество.Провече от протестиращите очакват от държавата работни места. А тя директно не може да им ги даде. Държавата е работодател само на работещите в сферата на здравеопазване, образование, отбрана, правораздаване, държавна и местна администрация. Тя може да създаде условията за развитие на икономика. Т.е. да разхлаби данъчната тежест върху бизнеса, което в настоящите условия е невъзможно. Освен това, за да правиш икономика в страна, която няма ресурси, трябва да имаш народ от японци. Колкото до това, че и малкото, което можеше да се направи в тази посока беше проиграно или от алчност, или от некадърност. От политическата класа. А там всички са с високо образование. И уважавани в своите кръгове. Компетентност-да, но не само. Морал и почтеност са ключовите думи. Искрен патриотизъм и желание а работа наистина "на ползу роду". Вярвам, че имаше хора, които са знаели как да го направят даже и в политиката. Въпросът е, че не бяха такива, които да са доволни САМО от заплатата си. Те възприемат политическите си постове като доходоносен бизнес. Дори и да с имало такива компетентни и морални, винаги в колектива ще се намери някой, който ще се "изсере на метеното".Тогава трябва ВЕДНАГА,СВОЕВРЕМЕННО чистка,безкомпромисна, а не партийна толерантност.Не компромис, защото негодника е от наш'те.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 318878
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930