Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2018 00:57 - ОСТРОВИ
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 707 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 08.11.2018 01:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        .
.

               Превръщал хората в предмети. Изкуство. Пиша му коментар - не желае к коментари. Бил остров сред морето от злоба. И в този миг внезапно, и случайно устройството ми блокира - ни приема, ни предава, нито се изключва, вкамени се. Милите острови...



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - хм..има и още по -страховити случки..
08.11.2018 08:57
пеперуди..в главите..
на преклонни години..
цитирай
2. bumerang - Хм...
08.11.2018 23:39
Без пеперуди там, където трябва, се нарича приятелство, договореност, сделка, похот или чукане, ако предпочиташ, но някои пеперуди остават какавида, умират преди да се родят или скоро след това по различни причини. А от преклонната възраст и ти не си далеч, доколкото знам, Юлия (ако изобщо си Юлия). Но мога да те уверя, че си изгубила много щом не са ти пърхали пеперуди там, където трябва, както ти личи.
цитирай
3. bumerang - НА ТОЗИ ДЕН
10.11.2018 11:29
Блокираха ми възможността да публикувам. Вероятно танцьорите. Затова ще публикувам тук. В памет на надеждата.

НА ТОЗИ ДЕН

На този ден, преди 29 години, след като България беше докарана до фалит от системата, наложена на 09.09.1044г. от една чужда сила и една партия, се роди надеждата на милиони. Не, не е пресилена думата. Спомням си митинга в София, който събра милион и другите извън София. Надежда за промяна към по-добро. Надежда за свобода. Свобода на българите да не се страхуват да изразяват мислите си, недоволствата си, защото я нямаха, свобода да избират управниците си между много, защото я нямаха, свобода да избират идеологията, в която да вярват, защото я нямаха, свобода да правят сами външната си политика, защото я нямаха, свобода да развиват инициативата си, предприемачеството си, защото я нямаха, свобода да имат и друга собственост, освен къщата, двора, колата си и двете си работни ръце, защото я нямаха, свобода да пътуват и работят където си искат по света, защото я нямаха, свобода да се изселват и заселват където си искат, защото я нямаха, свобода да не се страхуват, че танковете ще дойдат. Получиха тази свобода. Наготово. Без битки. От същата партия, която, останала в този момент без подкрепата на големия брат, сдаде властта доброволно.
И се започна...
Преходът на обратно, към онова, което беше разрушено на 9 септември. От планово към пазарно стопанство, защото в основата на живота, на стандарта на живот на всяко общество стои икономиката. Трябваше да се премине от държавна към частна собственост. И се започна раздържавяването. И се започна разграбването. Изпълзяха, дотогава прикритите зад идеология и други скривалища твърде добре подготвени от партията да грабят грабители. И разпарчетосаха и онова, което не ставаше, и онова което би могло да стане за работа. Защо се случи ли? Защото законите не бяха променени, съдебната система не беше променена, милицията само смени името си на полиция. Защото кукловодите бяха същите.
И новоизлюпените капиталисти, в по-голямата си част подготвени в АОНСУ-то започнаха да трупат капитали. И в по-голямата си част, вместо да ги вложат в новопридобитите си предприятия, за да завъртят производствените им мощности, изгониха работниците, разпродадоха де що имаше из складовете им, желязото нарязаха на скраб и ги превърнаха в свои палати, хотели по морето, скъпи коли или в чужда валута из чужди банки. А българските банки просто ограбиха като предизвикаха невиждана и нечувана инфлация.
И започна свободната търговия. Като нямаше стока, която да продаваме, защото нямаше производство, започнахме да купуваме чуждата. Естествено. Трябваше да се яде и да се живее. Превърнахме държавата си в сергия на европейския, китайския и турския пазар. Превърнахме гаражите си в магазинчета и кръчмички и станахме половината търговци.
И започна свобода на словото. Свобода на лъжите, манипулирането, оклеветяването и клюките, свобода на порното по вестникарските сергии, свобода на пошлостта.
Така започна задушаването на едва родената синя надежда. От алчността и некадърността на един политически уж елит и от глупостта на един народ с промит мозък, който продължаваше да вярва на същата партия, защото вече беше безвъзвратно научен да не е свободен. Тя, синята надежда, умираше бавно и дълго. Много дълго. Вече 29 години. Оплачете я. Вие, които вярвахте в нея. Тя беше и ваша надежда. Останалите – ликувайте. Тайно или явно. Ако това ви прави доволни.
А свободата. Тя е отговорност. На всеки един.

10.10.2018г.
цитирай
4. ednalady - многооо си умна Светле..поне ЕДин да ме разбере..
10.11.2018 13:30
НА ТОЗИ ДЕН

На този ден, преди 29 години, след като България беше докарана до фалит от систематаЗащото кукловодите бяха същите.
И новоизлюпените капиталисти, в по-голямата си част подготвени в АОНСУ-то започнаха да трупат капитали/

..а защо имаш проблеми? не вдявам, ти си Сладурка!
не, че аз нямам..премногоо..
цитирай
5. bumerang - Благодаря за вниманието.
20.11.2018 15:16
Но мисля, че най-важното по-горе е думата "безвъзвратно". Защото народ, който не разбира, че свободата е отговорност, заслужава оковите си т.е. лабиринта, от който едва ли ще намери изход,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 316089
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031