Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2011 17:51 - ДАЛИ БОЛЕН ЗДРАВ ЩЕ НОСИ
Автор: bumerang Категория: Други   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.07.2011 13:42


.
.
. 

      Гърция била пред фалит. Европа ще я спасява. България ще бъде от екипа на спасителите. Българите, които имат по-нисък стандарт, може да плащат за по-високия стандарт, който имат гърците. Но след Гърция се очаква и други държави от ЕС да се озоват в подобна ситуация. Тогава? И за тях ли ще плащаме? Г-н премиерът се хвали, че пред управляваната от него държава не стои подобна опасност. По подразбиране –  значи можем да помагаме. Парадоксът на ситуацията е, че Гърция е пред фалит, но гърците живеят добре, а Българската държава не е пред фалит, но вероятно 80-90% от българите са фалирали. Останалите не  знаят този факт. Защото, когато основните функции на държавата се гърчат от недостиг на средства, когато голяма част от населението фактически няма достъп до навременно здравеопазване и лечение, когато много от българите не си дояждат, когато България е на едно от първите места по неграмотност, когато прирастът на българите главоломно пада, когато младите и способни българи масово емигрират, а останалите най-често попълват редиците на безработните и намират упование в чалгата, когато се знае, че в БГ има регистрирани едва 250 хил.работни места, от които голям дял са на държавни и общински служители, които теглят заплати от държавния  бюджет, а не произвеждат БВП и ако има други те са в сивия сектор, с който държавата е безсилна да се справи, когато минималната работна заплата и пенсия са най-ниските в ЕС и не осигуряват жизнения минимум на един човек, камо ли на семейство, то тогава Министър председателя или който и да е български политик не би трябвало да може да заспи от притеснение, не да се бие в гърдите, че виждате ли ние…

        Аз не мисля, че за това състояние на българите е виновно настоящото правителство. Това статукво на цял един народ и една държава не се постига нито за един, нито за два мандата. То е в резултат основно на допуснатия хаос от политическата класа в ония първи години на прехода, които бяха  годините на първоначалното натрупване на капитали от новите български капиталисти. Хаос, допуснат поради  широко отворените врати за стихийното нахлуване на пазарните частни отношения, преди да е подготвена законовата основа за тях. Законов хаос, т.е. законов рай за разграбването и разрушаването на съществуващата материална база и тоталния срив на икономиката, непригодена за тези отношения. Хаос, допуснат поради некадърност или може по-точно поради интерес. Някои явно имаха интерес да ловят риба в  мътната вода през ония мътни години, които продължиха доста дълго и политиците ни се оказаха импотентни да обърнат нещата.

       Лекарят не може да лекува болен ако не знае неговата диагноза, неговото реално вътрешно състояние и ако не отчита неизбежните външни фактори, влияещи на здравето му. А България е болна. Над бъдещето й съществуване виси една голяма въпросителна. И ако политиците не го разбират, то говори лошо за тях, защото нито ще търсят, нито ще намерят адекватно лечение, за да спасят болния.



Тагове:   стандарт,   фалит,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bumerang
Категория: Други
Прочетен: 320275
Постинги: 203
Коментари: 290
Гласове: 542
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930